StoryEditor

Škoro obećao besplatne vrtiće i nazvati stadion po Cici: Mene ne može nitko kupiti...

Piše D  /  06.03.2021., 12:03h

- Došao sam ovdje reći svima da ističem svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, glavnog grada hrvatske domovine. Rođen sam u slavonskoj ravnici, od dvoje priprostih ljudi. Ovdje sam odgojio dvoje prekrasne djece. Vi znate koje vrijednosti zastupam i ovdje sam došao reći da ih i dalje zastupati -  rekao je Miroslav Škoro na današnjem predstavljanju kandidature za zagrebačkog gradonačelnika, donosi Dnevnik.hr.

Kazao je da je u 58. godini života čovjek koji je spreman odgovoriti na izazove koji su pred svima nama

-  Ja sam spreman napraviti nešto za razliku onih koji zbog svojeg neznanja ne mogu napraviti ništa -  istaknuo je Škoro.

- Nije me strah pametnijih od mene, ali sam naučio kako ih okupiti. Pri tom neće biti važna stranačka iskaznica. Mene ne može nitko kupiti niti ucijeniti -  naglasio je Škoro te nastavio:

 - Istina je da naš grad ima puno problema, ali njih treba rješavati. Svoju kampanju temeljit ću na znanju -  istaknuo je Škoro i dodao da će popraviti sve ono što ne valja.

Najavio je promjenu imena stadiona Dinama u možda ime Zlatka Cice Kranjčara.

 - Mislim da je red, iako nije običaj - želim se s ovoga mjesta ispričati svima ako sam ih na bilo koji način svojim djelovanjem povrijedio. Ispričavam se svojoj obitelji, posebno supruzi, koji će biti još jednom predmetom napada i vučeni kroz blato -  rekao je Škoro.

Na pitanje novinara je li došao izgubiti još jedne izbore odgovorio je:

- Očito me niste slušali. Ja ne gledam to tako. Ako je HDZ u stanju ići na sedmi poraz u ovom gradu, ako je SDP izgubio troje parlamentarnih izbora, onda ja imam pravo izaći van, kao lider Domovinskog pokreta pred Zagrepčane i zatražiti ih da vodim ovaj grad jer ja znam kako to napraviti".

Smatra da je najbitnije preuzeti kontrolu nad gradskim financijama.

- Financije su najvažnija stvar. Trebamo zadržati onaj dio koje se tiču socijalne politike, a onda vidjeti što se može napraviti -  kazao je Škoro.

Kazao je da može koalirati sa svima.

 - Jedini je uvjet da nema trgovine i da nema ucjene.

- Jamčim vam da će Zagreb od jeseni imati besplatne vrtiće, bolje ćemo gospodariti otpadom i zatvorit ćemo Jakuševac. Pokrenut ćemo izgradnju nove bolnice i nacionalnog nogometnog stadiona na kojem će igrati naš Dinamo i reprezentacija - kazao je Škoro.

Također, istaknuo je da se zaposleni u Gradu Zagrebu, ako rade dobro svoj posao, ne moraju bojati za svoj posao.

- Razmatrali smo i smanjenje prireza u Zagrebu, bavimo se financijskom politikom. Ja znam što znači isplatiti plaću, platiti doprinose i živjeti od svojeg rada. Moj proračun kažu da se prirez može smanjiti i do tri posto. Uštede se mogu napraviti na više mjesta  -  rekao je Škoro.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:53