StoryEditor

Škoro o sučeljavanju: Od nas prave budale gdje god stignu

Piše D  /  17.12.2019., 07:12h

Kaže da će narod na izborima pokazati je li on zaista njihov predstavnik: "To je moj program, ja ga nudim. Svatko od kandidata ima pravo nešto nuditi, to je demokracija. Vidjet ćemo se što će se dogoditi na izborima. Ja vjerujem, to su direktni izbori kada se dobiju ti silni glasovi i onda na neki način imaš, ne samo pravo, nego i obvezu zastupati ljude", piše Direktno.hr.

Škoro nije novo lice u politici, godina me je bio član HDZ-a. Bio je njihov konzul u Pečuhu, zastupnik u Saboru, kandidat za gradonačelnika Osijeka. U međuvremenu se "predomislio".

"Ja sam bio čovjek koji je smatrao da je to put nekakve demokršćanske opcije i kada se politički  želite artikulirati naš politički zakon je takav kakav je, nije naročito sretan i dobar - ili ideš u stranku ili kao neovisan. Ja sam ušao u tu priču da budem stranački opredijeljen, no kad sam vidio kako to funkcionira dao sam ostavku u Saboru i istupio iz stranke", objasnio je Škoro.

No još prije dvije godine govorio je pozitivno o Andreju Plenkoviću. Sada misli drugačije: "Smatram da je imao preduvjete, svako novo lice ima šanse, no sada možemo pouzdano tvrditi da nije ispunio očekivanja. Ne samo moja, nego i naroda. Odmak vremena je bitna stvar. Ja svakome daje šansu, nisam isključiv".

U intervjuu za Direkt se spričao RTL-u i gledateljima što neće sudjelovati u debati prije samih izbora. 

"Htio bih se ispričati gledateljima RTL-a što se ova kampanja vodi na jedan specifičan način i da mi nećemo biti u jednom direktnom sučeljavanju na RTL-u. Bit će to na državnoj televiziji. Meni se to ne sviđa. To je bilo na inzistiranje aktualne predsjednice i vjerujem da će ona dobiti tamo ta svoja pitanja pa će odgovarati prije nego što pitanja završi. Mislim da je tamo u povlaštenom tretmanu i to nije u redu prema ostalim gledateljima. To je ono o čemu trebamo razgovarati, da od nas prave budale gdje god stignu", poručio je Škoro.

Uvjeren je i da ima podršku Crkve: "Smatram da trenutno, a to govore i istraživanja i moj dojam s terena, imam vrlo, vrlo veliku podršku. Sva silna količina pokušaja da me diskreditira guranjem u krajnju desnicu, da nemam potporu Crkve je jedan igrokaz".

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:54