StoryEditor

Škoro o Orbanovoj provokaciji: Tome treba stati na kraj

Piše D  /  08.06.2020., 12:06h

– Dobar dan. Danas smo u Rijeci. Idemo i u Istru. Obilazimo 8. izbornu jedinicu. Ova izborna jedinica posebno je važna jer Domovinski pokret ovdje slovi kao autsajder pa ćemo se potruditi što je apsolutno više moguće da ljudima u ovoj izbornoj jedinici pokažemo da, osim duopola HDZ-a i SDP-a uz pomoć IDS-a, postoji i ova opcija koju će predstavljati profesorica Carla Konta – naveo je Miroslav Škoro. 

Upitan o tome je li bio u pionirima, Škoro je kazao: – Kad je voda u ušima, kad te napušta članstvo, onda se baviš stvarima za koje mi u Slavoniji kažemo ‘‘besposlen pop i jariće krsti‘‘. Doći ćemo do toga kad sam se ja rodio, kad se rodila moja majka... Ići ćemo jako daleko, ali nećemo ništa naći. 

Poručio je biračima kako je jedino Domovinski pokret brana povratku SDP-a na vlast. 

– Oni iznose gomilu neistina. Ja sam svirao gitaru 1985. godine u Klubu muzičke omladine, ali nisam bio član Saveza komunista. 

Upitan o posljednjoj provokaciji Viktora Orbana u povodu stogodišnjice mira u Trianonu, kazao je: – Ja sam bio generalni konzul u Mađarskoj. Tamo živi velika hrvatska manjina. Mađarski narod doživljavam kao prijateljski. Bilo kakvu pretenziju bilo koga, pa i mađarskog premijera, odbacujem. I tome se mora stati na kraj. To moraju obaviti ministar vanjskih poslova i premijer, a ako neće oni, onda ću ja. 

Škoro je odgovorio i na optužbe predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da upravo on daje vjetar u leđa SDP-u.

  – Tko koga pomaže, najbolje se vidi u Rijeci. Prije par mjeseci ovdje je bilo jedan komunistički dernek koji je bio organiziran od strane SDP-a, potpomognut ministricom. Ako netko pomaže SDP-u da dođe do promjene vlasti, to je onda HDZ. To je svima jasno.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:36