StoryEditor

Škoro: Izrada programa je pri kraju, osnivačka skupština do kraja veljače

Piše D  /  13.02.2020., 08:02h

Bivši kandidat za predsjednika Republike Miroslav Škoro u četvrtak je na facebooku najavio da je izrada programa i potrebnih akata za osnivanje pokreta koji će okupljati one koji žele drugačije odnose u domovini pri kraju, a osnivačka skupština će se održati do kraja veljače.

"S partnerima koji su me podržali u utrci za Pantovčak intenzivno razgovaram o nastavku suradnje i u tim se razgovorima vodim isključivo idejama za koje smatram da mogu osigurati boljitak života hrvatskog naroda u domovini i izvan nje", napisao je Škoro na facebooku, prenosi hina.

Sugovornici iz Mosta, Hrvatskih suverenista (Hrast, Hrvatska konzervativna stranka i Blok za Hrvatsku), Zelene liste, kao i ostali partneri s kojima je razgovarao predstavili su mu, ističe, pojedinačno svoje prijedloge. Susreti se nastavljaju te očekuje da će u što skorijem razdoblju postići konačan dogovor, koji će "biti u najboljem interesu Hrvatske".

Škoro pritom naglašava da je izrada programa i potrebnih akata za osnivanje pokreta koji će okupljati sve one koji žele drugačije odnose u domovini pri kraju i osnivačka skupština će se održati do kraja veljače.

"Dobrodošli ste svi vi koji imate želju sudjelovati u promjenama koje će zaustaviti dvadeset godina lutanja, nedjelotvornosti i zapostavljanja hrvatskih interesa. Imajte strpljenja i vjere jer ćemo uskoro mi definirati i ostvarivati javne politike koje doprinose općem dobru svih hrvatskih građana, a ne pojedinaca i članova stranačkih oligarhija", poručio je.

Opisujući svoje viđenje politike, Škoro u objavi na facebooku navodi da od njega, u zadnjih mjesec i nešto dana, "nervozni takozvani profesionalni političari, mediji i stručnjaci političke misli u Hrvata traže očitovanje i akciju".

"Predviđaju moje poteze, optužuju me i osuđuju i jako ih smeta što ne sudjelujem u njihovim dnevnopolitičkim igrokazima. Voljeli bi da komentiram poteze političke klike koja se valja u kaljuži vlastitih promašaja i interesa. Po jednima sam zakasnio, po drugima sam već propao, a po trećima nemam nikakve budućnosti. Ukratko, žele da zbrzam, pogriješim i kao i sve trećeputaške opcije do sada, propadnem prije nego li sam i krenuo. To neće tako ići", poručuje.

"Predviđali su štošta. Da vas podsjetim - jedva 18 posto dan prije izbora, pa je ipak bilo 24,5 posto. Tko žuri - vrat lomi, kaže naš narod", dodao je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:35