StoryEditor

Škoro: Ako pobijedim zatražit ću raspuštanje Vlade i Sabora i nove izbore

Piše D  /  08.12.2019., 01:12h

Predsjednički kandidat Mirosav Škoro na velikom predizborom skupu u Zagrebu poručio je da će ako pobijedi na izborima zatražiti raspuštanje Vlade i Sabora te nove izbore.

Škoro je izašao na pozornicu i pozdravio prisutne koji su popunili i posljednje mjesto u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski: “Pitam se jesam li dostojan?“

“Jesi!“ odgovorili su mu uglas, javlja RTL.

‘Loši su političari’

“Neka vide čudo koje je nastalo iz jedne majčine suze. Čudo iz svih majčinih suza prolivenih u Vukovaru… Iz tih suza nastao je ovaj tsunami koji kreće iz ove dvorane i ovaj tsunami više nitko neće moći zaustaviti. Nema tog premijera ili predsjednika da spriječi vraćanje Hrvatske narodu. Točno je da Hrvatska zna, ali ne znaju oni koji ju vode. Loši su političari“, poručio je Škoro, a okupljeni su njegove riječi popratili zvižducima.

Škoro je naglasio da onaj Tuđmanov HDZ i današnji nemaju nikakvog zajedničnog nazivnika.

“Sadašnji HDZ vode ljudi koji su iz istog inkubatora Ministarstva vanjskih poslova. Sadašnja funkcija im je crtica iz životopisa da bi bili nagrađeni dobro plaćenim međunarodnim sinekurama“, rekao je Škoro i nastavio:

“Čujem kako mi poručuje premijer da ne znam što je suverenost, da to znaju Tuđman i Kuharić. Zanimljivo, prije nekoliko tjedana, kad je bila otvarana bista Franje Kuharića, ja sam bio tamo, a on na otvaranju biste Mahatme Ghandija. Kažu da je Škoro izdao HDZ. Ne, ne i ne! HDZ Franje Tuđmana izdao je Andrej Plenković. A glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas je za Andreja Plenkovića!“

‘Bahati su i nesposobni’

Škoro kaže da nije činovnik, već poduzetnik koji je ostavio svoj vinograd i pjesme, poslove, a ostavit će i obitelj.

“Samo da budem s vama i da njih maknemo! Ja neću iznevjeriti članove HDZ-a niti bilo koje druge stranke koja me podržava. ‘Pomest’ ćemo ih 22.12. jer su bahati nesposobni!“, poručio je Miroslav Škoro dodajući da je narod izgubio vjeru u institucije.

“U državnoj službi nemoguće je dobiti posao bez stranačke iskaznice HDZ-a ili SDP-a. Oni su meni isti. 90-ih smo srušili jednostarnačku vladavinu, a 22.12. rušimo dvostranačku“, naglasio je Škoro dodavši da će prvi referendum koji ću raspisati, ako postane predsjednik, biti za Ovršni zakon.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:59