Article_Top_970x250

Škorina stranka promijenila ime: "Spremni smo za lokalne izbore"

domovinski pokret

Škorina stranka promijenila ime: "Spremni smo za lokalne izbore"

velj 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Domovinski pokret održao je u subotu svoj prvi Opći sabor. Na dnevnom redu bile su, između ostaloga, promjena Statuta i formiranje stranačkih tijela, a održani su izbori za zamjenika predsjednika stranke te za članove Predsjedništva i Domovinskog odbora.

Predsjednik stranke Miroslav Škoro na konferenciji za medije predstavio je rezultate i kazao kako je ponosan što nepunih godinu dana od osnivanja stranke održavaju Opći sabor.

"U teškim smo epidemiološkim uvjetima u kojima su se održali i po meni isforsirani izbori za Hrvatski sabor, ostvarili treći po redu rezultat i postali smo parlamentarna stranka", rekao je Škoro. 

U subotu se tako održao prvi Opći sabor stranke koja je promijenila ime iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Domovinski pokret. Škoro je rekao da su time napravili ono što su i obećali.

"Taj sufiks mog imena i prezimena smo izbacili iz stranke jer smo se dovoljno identificirali i da javnost dobro zna tko smo, ne samo mi nego i saborski zastupnici".

Ustrojili smo organizacijski stranku koju pripremamo za lokalne izbore, rekao je Škoro. Stranka sada ima 21 podružnicu u svim hrvatskim županijama, a ustrojeno je više od 200 temeljnih ogranaka i organizacija. 

Rekao je kako je jednoglasno izabran dosadašnji politički tajnik Mario Radić za zamjenika stranke, Dario Žepina je glavni tajnik i izglasano je 18 ljudi koji su članovi predsjedništva Domovinskog pokreta.

"Domovinski pokret je spreman za lokalne izbore u svibnju", poručio je Škoro.

Prije održavanja same konferencije, oglasio se i Škoro na Facebooku. 

"Danas je u Domovinskom pokretu svečanost! Održali smo svoj prvi Opći sabor, izabrali zamjenika predsjednika Marija Radića i predsjedništvo te imenovali glavnog tajnika Darija Žepinu! Formirali smo i prošireni Domovinski odbor i osnovali Zakladu Domovina. Čestitam svima od srca", napisao je Škoro.

Dnevnik.ba