StoryEditor

Škorina sestra zatražila ispisnicu iz Domovinskog pokreta

Piše D  /  29.07.2021., 11:07h

Škorina sestra Vesna Vučemilović zatražila je ispisnicu iz Domovinskog pokreta, doznaje N1.

“Poštovani, zahtijevam da se s danom 28.7.2021. žurno ispišete iz članstva političke stranke Domovinski pokret te mi pošaljete potvrdu da više nisam član”, napisala je Vučemilović u zahtjevu koji je dostavila u stranku.

Podsjetimo, jučer je održana sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta na kojoj se raspravljalo o ostavci Miroslava Škore, ali i o medijskim istupima njegove sestre Vesne Vučemilović, koja je sjednicu naprasno napustila nakon otprilike sat vremena.

"Svi članovi su bili i usvojili Dnevni red koji sam ja predložio. Zaključno, Predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo neopozivu ostavu Miroslava Škore, kao i neopozivu ostavku Darija Žepine. Odluke koje je donijelo Predsjedništvo DP-a su bile ključne kako bi se nastavilo funkcioniranje stranke i prekinuo trend netočnog izvještavanja. Predsjedništvo je obaviješteno i o pokretanju stegovnog postupka protiv Vesne Vučemilović zbog zlouporabe položaja i nanošenja štete stranci", rekao je Mario Radić, v.d. predsjednika Domovinskog pokreta.

Bit će proveden i postupak pred Sudom časti, doznalo se nakon sjednice Predsjedništva stranke.

"Ja bih prvi digao glas da je netko nekoga ušutkivao, meni je žao što je ona tako napisala. Ja bih se prvi dignuo i napustio sjednicu. Ona može pisati što želi na Facebooku, no mogla je postavljati pitanja i sudjelovati na sjednici koliko je željela", kazao je član Domovinskog pokreta i saborski zastupnik Stjepo Bartulica.

Kako se doznaje u stranci, do kraja rujna bi se moglo očekivati da stranka izabere novog predsjednika.

Vučemilović se jučer oglasila na Fejsu.

"Sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija…"

"Danas mi je na sjednici Predsjedništva DP-a oduzeta riječ i protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Problem je što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni tako neće ušutkati!

Mutni likovi koji pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori zamjeraju mi, navodno, to što nastupam u medijima, a onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala.

Sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija… Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke", kaže Vučemilović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 22:19