StoryEditor

Škorina sestra: Očekujem da nam Miroslav sve objasni, ima tu dosta nelogičnosti

Piše D  /  23.07.2021., 09:07h

- Sve se dogodilo iznenadno, naravno da je članstvo uznemireno, ali mislim da će se ubrzo sastati Predsjedništvo, a i Domovinski odbor, po meni se već to trebalo dogoditi, ističe Vesna Vučemilović.

RTL je objavio vijest da je Darijo Žepina, čovjek od povjerenja Miroslava Škore, bio pod istragom policije od 2020. zbog iniciranja prisluškivanja Mate Radeljića, a koji je bio savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a znamo da je Mate Radeljić bio u izbornom stožeru Miroslava Škore i može li to biti razlog ostavke? 

- Ukoliko je to gospodin Džepina radio, on to definitivno nije radio sam i vrijeme će pokazati tko je sve bio uključen u to i po čijem nalogu je on to radio. Miroslav Škoro se nikada ne bi upleo u nešto takvo, jer nema razloga prisluškivati ikoga, a ponajmanje gospodina Radeljića kojeg poznaje još iz vremena dok je živio u Osijeku, rekla je.

Je li uspjela shvatiti razlog ostavke, može li se ona povezati s tajnim sastankom Miroslava Škore sa zamjenikom Mariom Radićem i isključuje li bilo kakvu mogućnost ucjene zbog bilo čega, odgovara da ne isključuje ništa, misli da se mora sastati Predsjedništvo i ne želi spekulirati o razlozima.

- Osobno mislim da je presudio umor, nemojmo zaboraviti da je gospodin Škoro u zadnje dvije godine prošao tri vrlo zahtjevne kampanje koje su na njemu ostavile očito više traga nego što smo mi primjećivali i očekivali. Nastavit ćemo raditi na ciljevima koje smo zacrtali, a on se u stranku uvijek može vratiti. Jer činjenica je da koliko ja dobivam poruke od članstva, on će itekako nedostajati.

Na ocjene analitičara kaže da se pisalo se svašta, spekulira se o svakakvim posljedicama. Domovinski pokret će se razvijati, neovisno o svemu, dodaje.

- Nije dobro što se to sve skupa tako dogodilo i očekujem da i Miroslav Škoro na sjednici Predsjedništva i na našem Saboru objasni svima što ga je ponukalo i otkloni nedoumice, ima tu dosta nelogičnosti, tajming i kronologija događaja je pomalo čudna. Sve to treba rasvijetliti i zbog našeg članstva i zbog stranke- Mi smo ipak treća politička opcija na našoj razini i moramo funkcionirati kao stranka.

Otvara li njegov odlazak mogućnost za suradnju Domovinskog pokreta s HDZ-om na nacionalnoj razini, kaže da on nikad nije bio prepreka s bliskim strankama i misli da ta teza pada u vodu.

- Mi već surađujemo na lokalnoj razini u okviru programske suradnje, a na nacionalnoj razini to definitivno nije moguće dok god je ova trgovačka koalicija vladajuća i mislim da tu ništa neće promijeniti odlazak Škore.

Tko će ga naslijediti, kaže da je o tome prerano spekulirati. Hoće li se ona kandidirati, kaže da je prerano o tome govoriti.

Dnevnik.ba

25. rujan 2021 08:12