StoryEditor

Škole, vrtići i fakulteti u Hrvatskoj neće raditi najmanje još mjesec dana: ‘‘Nema krajnjeg roka‘‘

Piše D  /  19.03.2020., 02:03h

Vlada RH je krajem prošloga tjedna donijela odluku o obustavi nastave na dva tjedna. No od ponoći su na snazi nove mjere koje zabranjuju rad svim djelatnostima koje nisu nužne na 30 dana, a u tom roku neće raditi ni vrtići ni škole.

"Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu nema krajnji rok do kada vrijedi. U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja", potvrdili su za dnevnik.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

‘‘Ravnatelji i čelnici tijela visokih učilišta, srednjih i osnovnih škola dužni su organizirati rad ustanova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja tako da se nesmetano odvija nastava na daljinu‘‘, rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. To znači da nastavnici više neće morati dolaziti u škole. I dalje treba osigurati prihvat djece u vrtićima i nižim razredima za roditelje koji rade.

Ravnatelji ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja dužni su organizirati rad ustanova tako da se osigura prihvat djece u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece", stoji u odluci Vlade.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:09