Article_Top_970x250

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi krajem prosinca

vrijeme ´podbacilo´

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi krajem prosinca

pro 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi tek krajem prosinca ove godine, s obzirom da dosad nije bilo ozbiljnijih padalina. 

 Po riječima Ivice Reze, koji vodi skijalište u sklopu Ski centra Risovac, na Blidinju će ove godine biti niz zanimljivosti bez obzira na to što je vrijeme malo 'podbacilo'.

 - Prošle godine smo skijanje imali sredinom prosinca, ova godina neće biti takva, zasad je na Blidinju bila tek jedna manja količina snijega, novije količine snijega očekujemo u drugoj polovici prosinca. Bez obzira na to, puno ljudi očekujemo na ovogodišnjem Zima festu koji će trajati tri večeri, 30. i 31. prosinca te 1. siječnja - kazao je Rezo za Fenu.

 Kraj ove godine i početak iduće na Zima festu će obilježiti i nekoliko zanimljivih domaćih i regionalnih izvođača.

 - U sklopu Zima festa bit će postavljen šator blizu skijališta, za Novu godinu će nas zabavljati grupa 'Sinergija', večer prije će nastupati Saša Matić, a prvi dan Nove godine 'Slavonia band' i Indira Radić - rekao je Rezo.

 Dodao je da su smještajni kapaciteti uglavnom popunjeni.

 - Što se tiče smještajnih kapaciteta, mi smo popunjeni, ima još nešto privatnih smještaja poput vikendica koje iznajmljuju privatni vlasnici - kazao je Rezo i napomenuo kako su u Ski centru već spremni za skijašku sezonu kada su u pitanju tehnički kapaciteti. 

- Snijeg će pasti krajem prosinca, ako je vjerovati prognozama, ali smo mi već sada spremni u tehničkom smislu početi sa skijaškom sezonom - zaključio je Rezo.

Dnevnik.ba