StoryEditor

SKB Mostar za godinu i pol dobiva novu zgradu Pedijatrije

Piše D  /  27.06.2020., 07:06h

Uprava SKB Mostar se odlučila na izgradnju novoga objekta koji će se prostirati na 9000 četvornih metara i imati 200 ležajeva, a sredstva su se osigurala iz Kuvajtskoga fonda.

Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić i vlasnik građevinske tvrtke A3 Josip Kožul, prenijela je Hina.

“Staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati”

“Staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga smo se odlučili na izgradnju nove zgrade. Imat će 200 kreveta, dvostruko više nego sada”, rekao je nakon potpisivanja ugovora ravnatelj Kvesić.

Pojasnio je kako će u novoj bolnici uz male pacijente biti osiguran smještaj za roditelje. Uz to, planira se uspostaviti dnevnu bolnicu za djecu te odjel dječje kirurgije.

Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić istaknuo je nakon ceremonije potpisa izgradnje nove dječje bolnice kako se kasni s početkom radova zbog epidemije koronavirusa. Po njegovim riječima, novi bolnički objekt bi trebao biti izgrađen za godinu i pol dana te početi raditi 2022. godine.

Bolnicu financirala i Hrvatska

SKB u Mostaru je najvažniji bolnički centar u tom dijelu BiH budući da pruža usluge pacijentima iz triju županija. Po sporazumu potpisanom prošle godine, ova zdravstvena ustanova pruža i hitnu pomoć ljudima iz pograničnog područja Republike Hrvatske iz doline Neretve, Metkovića, Opuzena, Vrgorca i Ploča.

Za izgradnju ove bolnice značajnu financijsku pomoć izdvojila je vlada Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:32