StoryEditor
poboljšana situacija

SKB Mostar od danas kreće s postupnim uvođenjem hladnog programa

Piše Desk  /  15.02.2022., 12:46h
Sveučilišna klinička bolnica Mostar će od danas, 15. veljače 2022. godine početi s postupnim pružanjem svih specijalističko-konzultativnih i dijagnostičkih pregleda kao i operativnog programa prema redoslijedu prioriteta, uz striktno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, priopćeno je iz SKB Mostar.

Podsjetimo, 21. siječnja, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Krizni stožer Sveučilišne kliničke bolnice Mostar donio je odluku kojom se obustavlja hladni operativni program. Izuzetak su bili svi onkološki i hitni pacijenti. 

Odluka je bila inicirana zbog izrazito povećanog broja oboljelih od bolesti COVID-19 te nužne reorganizacije i prilagodbe rada svih medicinskih djelatnosti.

Inače, tijekom protekla 24 sata, u covid-bolnici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar preminula su dva bolesnika, a novozaraženih je 106 osoba, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije.

Jedna preminula osoba je s područja Hercegovačko-neretvanske županije, dok je druga s područja Zapadnohercegovačke županije.

Na bolničkom liječenju trenutno je 51 pacijent od kojih je 10 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 530 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 106, i to 51 iz Mostara, deset iz Čapljine, 18 iz Čitluka, četvero iz Prozor-Rame, četvero iz Ravnog, dvoje iz Jablanice, deset iz Stoca i sedam iz Konjica.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:09