Article_Top_970x250

Škare Ožbolt žestoko po Škori: Desni spektar okreće se oko čovjeka koji niti jedan dan nije proveo u ratu

komentirala i tomaševića

Škare Ožbolt žestoko po Škori: Desni spektar okreće se oko čovjeka koji niti jedan dan nije proveo u ratu

svibnja 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba u prvom krugu lokalnih izbora Vesna Škare Ožbolt za N1 komentirala je kandidate u drugom krugu Miroslava Škoru i Tomislava Tomaševića.

U ponedjeljak, Škare Ožbolt  oglasila se putem svog Twitter profila gdje je poručila: "Čisto da razjasnim, Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu".

 "Mi smo zemlja teškog političkog apsurda, a to je da se desni spektar okreće oko Škore. Okupljeni su oko čovjeka koji nijednog dana nije proveo u ratu. Teško je objasniti zašto su se okupili oko Škore, nadam se ne zbog njegovih pjesama jer je i to diskutabilno. Ja se nisam htjela upuštati u ideološke rasprave jer je grad opterećen tolikim problemima. Dok god građani ne osvijeste da se moraju oprijedijeliti za kandidate koji nude program, a ne ideološke floskule", rekla je Škare Ožbolt u razgovoru za N1.

"Miroslav Škoro je iz zafrkancije ušao u izbore, nema pojma o gradu. Tomašević ima znanja koliko su prenijeli građani. Pokazao je zavidnu energiju u smislu obilaska terena. Ušao je u svaku gradsku četvrt, svaki mjesni odbor. Osobno ne mislim da ima neko veliko znanje za vođenje grada, ali sad je na njemu pokazati te organizacijske sposobnosti, treba okupiti pravi tim stručnjaka jer u protivnom neće uspjeti riješiti ove ogromne probleme koji su pred gradom", dodala je.

Jedan dio glasača HDZ-a, kaže, sigurno će podržati Škoru. "Jedan dio neće. Jedan dio će ostati, dio koji je bliži centru, oni će glasati po svojoj savjesti, ili će ostati doma ili će poništiti listić", smatra.

Govorila je i o kaznenoj prijavi koju je podnijela. "Moja kampanja je obilježena jednom vrlo prljavom kampanjom drugih kandidata. Ja sam podnijela i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, još sam je nadopunjavala. To se događalo prije 12 dana, ali ništa se nije dogodilo, nitko nije ni razgovarao sa svjedocima koje smo stavili u prijavu. Dosta sam iznenađenja postupanjem nadležnih tijela. Nakon nekog vremena pokušavat će se to razotrkiti, ali to tada više neće imati tu poruku", rekla je.

Među ostalim, rekla je da prema onome što je HAKOM napravio inspekciju, vide da je to tim koji je okupljen oko Miroslava Škore. "Svi moji problemi počeli su nakon prve ankete na N1. Tu je počelo udaranje sa svih strana. Nažalost, ja nisam imala spoznaje o tome da netko lobira okolo", rekla je, piše Direktno.hr.

Dnevnik.ba