StoryEditor
brane džaferovića

Skandalozno: Nacionalistički portal Klix negira zločine ARBiH

Piše Desk  /  20.11.2021., 16:26h
Hrvatska republikanska stranka (HRS) na čelu sa Slavenom Ragužom podnijela je kaznenu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti, jer je u Jablanici negirao ratne zločine bošnjačke ARBiH.

Bošnjački portal Klix se otvoreno stavio na stranu relativiziranja mnogobrojnih zločina ARBiH nad Hrvatima u BiH, od kojih se većina dogodila 1993. i 1994. godine. 

U današnjem članku s osvrtom na tužbu HRS-a protiv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, u naslovu su relativizirali počinjene zločine nad Hrvatima stavljajući naslov članka "HRS podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića zbog negiranja navodnih zločina Armije BiH".

image

Skandalozno: Nacionalistički portal Klix negira zločine ARBiH nad Hrvatima

SCREENSHOT -

Za sarajevsku nacionalističku javnost su još uvijek "izvanzemaljci" počinili masovne zločine u Trusini, Grabovici, Doljanima, Križančevu Selu, Maljinama, Miletićima, Kiseljaku kod Žepča i drugim brojnim stratištima Hrvata Sjeverne Hercegovine i Središnje Bosne. 

Relativizirano je stradanje Hrvata Kaknja, Bugojna, Travnika, Vareša, koji su prošli kroz brojne koncentracijske logore Armije BiH. 

Svi ti zločini i stradanja su za Klix navodni. 

Šovinistički diskurs sarajevskih medija prema svim ostalim građanima BiH, koji ne dijele bošnjački narativ događanja u BiH i ne dijele stajalište bošnjačkih nacionalista o budućnosti BiH je time nastavljen. 

Ostaje problem sarajevskih medija, koji jednostrano prikazuju događanja u BiH, uvijek sa strane velikobošnjačke propagande.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:25