StoryEditor

Skandalozna izjava političara: ‘Neka izgori, tko god je bombardirao Srbe, nevine i bespomoćne‘

Piše D  /  16.04.2019., 12:04h

Jedan dužnosnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke koja je na vlasti u Republici Srpskoj a na čelu joj je čelnik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izazvao je skandal na društvenoj mreži objavivši da je radostan zbog razornog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame i tu tragediju vidi kao neku vrstu pravedne odmazde zbog sudjelovanja Francuske u zračnim udarima NATO-a na položaje bosanskih Srba tijekom rata u BiH te kasnije na SR Jugoslaviju, prenosi HINA.

‘‘Neka izgori, tko god je bombardirao Srbe, nevine i bespomoćne, Srpsku i Srbiju‘‘, napisao je član glavnog odbora Nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić na svom Twitter profilu uz fotografiju znamenite pariške crkve u plamenu. 

Vasić je ranije bio stranački glasnogovornik, a s te je pozicije uklonjen zbog opetovanih izjava i komentara kojima je poticao na međunacionalnu mržnju i bezobzirno napadao protivnike Dodikove politike. Na njegov komentar požara u crkvi Notre-Dame uslijedile su brojne reakcije na Twitteru među kojima su dominirale one s osudama takvog istupa, no bilo je i takvih korisnika te društvene mreže koji su dali potporu Vasiću konstatacijama kako je požar "Božja kazna" Francuzima. 

Vasić je još veći skandal izazvao 2018. godine, uoči obilježavanja 23. obljetnice genocida u Srebrenici, poručivši Bošnjacima kako bi ih nešto slično moglo ponovo zadesiti. 

"Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić ponovo na Twitteru u srpnju prošle godine. Jedina Dodikova reakcija na tu objavu bila je izjava kako je to Vasićevo "osobno stajalište". 

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 09:53