StoryEditor
problemi s opskrbom

Sjeverna Makedonija proglasila energetsku krizu

Piše desk  /  26.08.2022., 21:18h

Vlada Sjeverne Makedonije donijela je odluku o postojanju krizne situacije u opskrbi toplotnom energijom na području grada Skoplja i u opskrbi električnom energijom na cijeloj teritoriji cijele zemlje.

- Prva odluka je donijeta zbog nedostatka toplotne energije, mogućnosti korištenja alternativnog goriva i stanja na tržištu toplotne energije. Dok je druga donijeta zbog nedostatka struje i stanja na tržištu električne energije - priopćeno je iz Vlade Sjeverne Makedonije, prenosi RTRS.

Obe odluke donijete su na prijedlog Upravnog odbora za koordinaciju i upravljanje u sistemu upravljanja krizama i počet će se primjenjivati od 1. rujna 2022. godine.

- Postojanje kriznog stanja u opskrbi električnom i toplotnom energijom trajat će 30 dana od dana početka primjene ovih odluka - ističe se u priopćenju.

Od dana početka primjene ovih odluka, Komisija za praćenje stanja u opskrbi električnom energijom i za praćenje stanja u opskrbi toplotnom energijom kontinuirano prati, analizira i procjenjuje stanje na tržištu električne i toplotne energije i predlaže mjere u skladu s uredbama kojima se uređuju kriteriji i uvjeti za proglašenje kriznog stanja, pojašnjava se u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:08