Article_Top_970x250

Sjeverna Koreja testira novo oružje, a sve promatra njihov vođa

ispalili dvije rakete

Sjeverna Koreja testira novo oružje, a sve promatra njihov vođa

kol 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila dvije rakete kratkoga dometa, izvijestila je Južna Koreja, nazivajući to djelovanjem protiv novih zajedničkih vojnih vježbi sa Sjedinjenim Državama,

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nadgledao je u subotu testiranje novoga oružja koje je razvijeno kako bi odgovaralo terenu zemlje, objavil je u nedjelju Središnja državna agencija - KCNA.

Sjeverna Koreja je u subotu ispalila dvije rakete kratkoga dometa, izvijestila je Južna Koreja, nazivajući to djelovanjem protiv novih zajedničkih vojnih vježbi sa Sjedinjenim Državama. Neće biti međukorejskih razgovora ukoliko Južna Koreja i Sjedinjene Države ne završe zajedničke vojne vježbe koje Sjevernu Koreju postavljaju kao "neprijatelja", izjavio je u nedjelju sjevernokorejski visoki dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova u Pjongjangu.

Kwon Jong Gun, glavni ravnatelj za američka pitanja u Ministarstvu, izjavio je da je Južna Koreja pričala "gluposti" pozivajući Sjever da zaustavi raketne pokuse koji su služili njezinu pravu na samoobranu. "S obzirom na to da nas u svom konceptu vojna vježba jasno predstavlja kao neprijatelja", rekao je Kwon u izjavi koju su prenijeli državni mediji KCNA.

"Oni bi trebali razmisliti kako će biti teško uspostaviti međukorejske razgovore ako ne prestanu s takvom vojnom vježbom ili prije nego što iskreno izgovore ili objave to na iskren način", prenosi Hina.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250