Article_Top_970x250

Sjeo u auto, upalio narodnjake i rekao: 'Neka zabava počne...'

novi zeland

Sjeo u auto, upalio narodnjake i rekao: 'Neka zabava počne...'

ožu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Screenshot

Stao je na ulazna vrata i pucao na svakoga tko se kretao. U nekoliko navrata stao bi iznad ozlijeđenog muškarca, ponovno napunio pištolj i onda ga dokrajčio

Australski ekstremist Brenton Tarrant (28) u dvije džamije na Novom Zelandu, u gradu Christchurchu ubio je najmanje 40 ljudi. Policija ga je uhitila nedugo nakon napada.

Navodno je upravo on cijeli masakr prenosio na Facebooku i kasnije isti video objavio na Instagramu. Na glavi je imao kacigu s kamerom. Iscurili su i detalji vezani uz ono što je prethodilo njegovom krvavom pohodu. 

Svoj strašni pohod započeo je kada je, odjeven u maskirnu uniformu, sjeo u automobil i rekao:

- Neka zabava počne. 

Zatim je, vozeći do džamije, u automobilu slušao narodnu (folk), ali i vojnu glazbu, piše Daily Mail. Kad je stigao, vozilo je parkirao u aleji nedaleko mjesta napada. Uzeo je oružje i krenuo prema džamiji. Stao je na ulazna vrata i pucao na svakoga tko se kretao. U nekoliko navrata stao bi iznad ozlijeđenog muškarca, ponovno napunio pištolj i onda ga dokrajčio. Tarrant je potom pobjegao automobilom, ali ubrzo su ga uhitili.  

U videu je Brenton objasnio i kako je on "samo obični bijeli čovjek". Dodao je i da potječe iz radničke klase, obitelji s niskim primanjima te da se za masakr odlučio "kako bi osigurao budućnost za svoj narod" i smanjio stopu iseljavanja u europske zemlje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250