StoryEditor
zagreb

Sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske ipak će biti održana danas

Piše desk  /  20.06.2023., 10:52h

Nakon informacije da će zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske biti odgođena ukoliko se ne uvrsti problematika Trgovske gore, ipak je potvrđeno da će se sjednica održati u Zagrebu danas.

Poslije sjednice predviđeno je potpisivanje sporazuma i izjave za medije predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Na dnevnom redu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade RH bit će niz zaključaka od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i Hrvatske kojima će se dodatno unaprijediti bilateralni odnosi - navedeno je iz Vijeća ministara BiH.

Uoči zajedničke sjednice, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković će održati sastanak.

Vijeće ministara BiH je na sjednici 14. lipnja razmotrilo i usuglasilo Prijedlog materijala za razmatranje na zajedničkoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

Prijedlog sadrži točke dnevnog reda iz osam oblasti, i to: Suradnja i pomoć Bosni i Hercegovini u procesu pristupanja Europskoj uniji te prekogranična i razvojna suradnja; Obrana, financije, poljoprivreda, prostorno uređenje; Vanjska politika; Infrastrukturni projekti; Upravljanje granicama, migracijama i civilna zaštita; Zaštita okoliša; Nauka, obrazovanje, kultura i sport te Rad, socijalna zaštita, zdravstvo i mladi.

Podsjećamo, državni ministar Staša Košarac sinoć se oglasio povodom Trgovske gore.

- Večeras su me mnogi od vas pitali za zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske. Moj stav je jasan - ako se na dnevnom redu ne nađe točka koja se odnosi na problematiku izgradnje spornog odlagališta na Trgovskoj gori, neću prisustvovati sjednici.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 12:54