Article_Top_970x250

Sjednica SNSD-a zbog odluke SIP-a i izjave Bakira Izetbegovića

aktualna situacija u BiH

Sjednica SNSD-a zbog odluke SIP-a i izjave Bakira Izetbegovića

sij 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

U Banjoj Luci će danas biti održana proširena sjednica Izvršnog odbora SNSD-a povodom aktualne političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici koja će biti održana u prostorijama SNSD-a u 11 sati će biti razmatrane odluke SIP-a o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, ali i izjava Bakira Izetbegovića, lidera najveće bošnjačke stranke.

SIP BiH je zbog brojnih nepravilnosti donijela odluku o ponavljanju izbora na 26 biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. 

Ova stranka je uvjerljivo pobijedila u Doboju, a njihov kandidat oko kojeg su se okupile i druge stranke u Republici Srpskoj je vodio i u Srebrenici.

Zbog ovakve odluke Dodik je za SIP ponovio da su politički nekorektni. U javnosti je posebno odjeknula njegova izjava o članici SIP-a Vanji Bjelici Prutini koju je pokušao diskreditirati time što je "udata ili bila udata za Bošnjaka".

Osim Dodikove, i Izetbegovićeva izjava je podignula prašinu, pogotovo u srpskom narodu.

"Kažu da nema loših naroda, a da postoje samo loša rukovodstva. Nisam siguran", rekao je Izetbegović prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji nakon čega su mnogi službenici iz Republike Srpske i Srbije reagirali, kao i OHR i Ambasada SAD-a u Sarajevu, prenosi Klix.

Dnevnik.ba