StoryEditor
buran početak

Sjednica NSRS-a: Nacrt zakona o entitetskom VSTV-u na dnevnom redu

Piše Desk  /  08.02.2022., 11:02h
Na dnevni red je ubačena i rasprava o nacrtu zakona o entitetskom VSTV-u. Za raspravu o nacrtu zakona je glasalo 64 za, 48 protiv, jedan suzdržan tako da će zastupnici danas raspravljati o spornom nacrtu.

 U Banja Luci je u tijeku sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Zastupnici bi trebali, između ostalog, raspravljati o Prijedlogu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, na prijedlog Kluba zastupnika SNSD-a.

Nebojša Vukanović javio se zbog, kako tvrdi, povrede Poslovnika, čl. 23 rad predsjednika Skupštine “uveli smo pravilo da sve moramo pitati Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića pa da prvo tražimo iz njihovih kabineta odobrenje”, predsjednik Skupštine Čubrilović ga je prekinuo i oduzeo riječ.

Zastupnici će, po hitnom postupku, raspravljati o Prijedlogu zakona o fiskalizaciji i Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

Zastupnici bi trebali razmatrati prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrt zakona o audio-vizualnim djelatnostima, kao i Prijedlog proračuna Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2020. godinu s izvještajem nezavisnog vanjskog revizora, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2020. godinu i Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH, piše N1.

Zastupnici bi trebali razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje”, a na dnevnom redu je i davanje suglasnosti na Pravilnik o plaćama u instituciji Ombudsmana za djecu.

Trenutno su u tijeku zastupnička pitanja koja će trajati do podne.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:58