StoryEditor
‘DODIRNI MI KOLENA‘

Sjećate li se Zane Nimani? Evo kako danas izgleda nekadašnja pop-zvijezda!

Piše Desk  /  21.09.2021., 17:32h
Vjerojatno ne postoji osoba koja je tada odrastala, a da nije pjevušila hit "Dodirni mi kolena" koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina. Pjesmu je napisala Marina Tucaković, kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorica glazbene scene Jugoslavije

Početkom 80-ih Zana Nimani (60) bila je najveća pop-zvijezda bivše države. Vjerojatno ne postoji osoba koja je tada odrastala, a da nije pjevušila hit "Dodirni mi kolena", koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina, piše Večernji list.

Pjesmu je napisala Marina Tucaković, kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorica glazbene scene Jugoslavije. Marina je nakon toga napisala brojne hitove za najveće zvijezde bivše Jugoslavije. Preminula je u nedjelju u 68. godini nakon bitke s karcinomom. 

Zana se javnosti predstavila 1980. godine kada je počela pjevati u grupi koja je nosila njeno ime – Zana. Osnovali su je klavijaturist Zoran Živanović i gitarist Radovan Jovićević.

Pet godina poslije Zana je napustila grupu i krenula u solo karijeru, iz koje posebno valja izdvojiti duet "Jabuke i vino" sa Željkom Bebekom.

Nakon što je 1986. izdala album "Noćas pjevam samo tebi", Zana Nimani se prestala baviti glazbom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila kćer Teu. Nekoliko mjeseci nakon toga napustila je Beograd u kojem je živjela i odselila se u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u tvrtki koja se bavi menadžmentom, dok suprug Đorđe radi na željeznici.

Zana se više ne bavi pjevanjem, no kći Tea naslijedila je njezin talent. Pjevala je u nekoliko mjuzikla, ali nije se profesionalno posvetila pjevanju. Nevjerojatno sliči majci, a neki kažu da se i ponaša kao ona. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:52