StoryEditor

Sjećate li se Lijanovih 100 maraka za glas? Ovaj srpski političar je još gori

Piše D  /  23.04.2018., 12:04h

I dok nam je svojevremeno trenutni kandidat za Predsjedništvo BiH Jerko Lijanović kupovao glasove za 100 KM, odjeću i obuću u svojim dućanima, ili meso u mesnicama, u Srbiji postoji političar kojem ni Jerko, ni ijedan drugi poltičar, narodski rečeno, ne mogu dodati vode...

Riječ je o Draganu Markoviću Palmi, bivšem gradonačelniku Jagodine, a sada predsjedniku skupštine tog grada i lideru stranke Jedinstvena Srbija. 

Poznat po svojim ispadima, Palma je u posljednje vrijeme medije punio svojim ponižavanjem siromašnih građana kojima je pred televizijskim kamerama dijelio novac.

I dok je Lijanović to radio polutajno i na taj način pokušavao pridobiti volju birača, Marković Palma to radi pod svjetlima reflektora i pred kamerama.

Dijeljenje novca funkcionira tako da nakon što mu u pravilu stariji građani i majke više djece kažu za svoje financijske probleme, a onda Palma licitira i određuje koliko će im novca dati.

Za svako dijete u pravilu daje dvije tisuće dinara (nešto manje od 50 KM), a isto toliko dobiju bolesni stariji građani za lijekove.

Ključ je reći da koristite lijekove, a ako opišete kakve lijekove, čini se, veće su šanse da Palma udijeli više od standardnih iznosa.

"Sam živim, pijem lijekove za nogu i za reumu", rekao je jedan stariji  gospodin. nakon čega je milosrdni Palma odlučio: "Dobro, tri hiljade za gospodina".

Jednoj je gospođi kojoj sin ne radi rekao da "dođe u ponedjeljak i odmah ujutro počinje raditi".

"Pošto nigdje ne radite tri hiljade dinara da vam damo, ali mora jedan od roditelja da radi. Imate talijanske tvornice, njima trebaju radnici, pogotovo žene", poručio je jednoj ženi.

Marković Palma je na gotovo identičan način dijelio novac nekoliko puta, zadnji put u prosincu prošle godine, a kako to izgleda pogledajte u video prilozima. 

I. C. / Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:52