StoryEditor

Sjajni Slaven Bilić došao do pobjede u zadnjoj minuti susreta

Piše D  /  03.12.2019., 07:12h

Engleski drugoligaš WBA kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić na gostovanju je pobijedio Preston sa 1-0 vrativši se na vrh ljestvice Championshipa.

Pogodak odluke zabio je Charlie Austin iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Bilićeve momčadi, koja je već devet kola bez poraza.

West Bromwich Albion se s nova tri boda vratio na vrh ljestvice i sada ima 42 boda, dva više od Leeds Unted, dok je treći Fulham sa 35 bodova.

Slaven je u WBA stigao na ljeto i tamošnji navijači su ga zavoljeli u vrlo kratkom vremenu i opet ga prozvali onako kako su ga zvali u West Hamu, SuperSlav. 

- SuperSlav je legenda. Osvojit ćemo 2. ligu, prvu ligu pa Ligu prvaka. On je donio novu dimenziju klubu i napadačku igru. Zna što radi. U nekim utakmicama je donio fantastične odluke. Slaven je faca - spremno su odgovorili navijači WBA na pitanje o Slavenu Biliću.

A kako ga ne bi voljeli. Nakon 19. kola njegov WBA drži prvo mjesto u engleskom Championshipu, a i imaju samo jedan poraz uz šest remija. Toliko su dobri da navijači ne bi prihvatili ni Pepa Guardiolu. U čemu je tajna?

- Kad sam došao, nisam ih morao buditi. Bili su motivirani. Dobri su sportaši. Ovi momci nisu bili prepuni sebe. Dobro smo započeli. Kad prvih tjedana u predsezoni doneseš neke nove ideje, svi ti vjeruju, ali negdje u dubini oni traže dokaz, a nema boljeg dokaza od rezultata.

Toliko dobro igraju da ga je zavolio i princ William iako navija za Aston Villu, a sigurno nije slučajnost to što ga ja čak dvaput posjećivao. To je privilegija, a Slaven ju je i zaslužio zahvaljujući znanju i predanosti koju je pokazivao u svim svojim klubovima, a pokazuje i danas, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:29