StoryEditor
politički analitičar

Sitarski: Sumnjam da će Dodikova incijativa naići na pozitivan odjek kod hrvatskih predstavnika

Piše desk  /  10.04.2023., 16:27h

“Poziv Milorada Dodika da Hrvati zajedno sa Srbima jednokratno napuste institucije BiH je inicijativna u pogrešnom smjeru”, kazao je Milan Sitarski, politički analitičar za Oslobođenje.

“Mislim da ne treba nitko u BiH razmišljati, politički predstavnici bilo kojih stranka ili konstitutivnih naroda i ostalih, o povlačenju iz institucija BiH. Trebali bi se potruditi da te institucije što bolje funkcioniraju i da naravno ni jedan narod odnosno legitimna volja bilo kojeg od tri konstitutivna naroda, a i ostalih ne bude isključena iz formiranja tih zajedničkih institucija.

Mislim da je dobro što je ta većinska politička volja sva tri naroda neoporecivo zastupljena u konkretno sastavu Vijeća ministara i mislim da je to ono na što se treba fokusirati predstavnici i Srba i Hrvata i Bošnjaka naravno. Tako da mislim da je ovo jedna inicijativa u pogrešnom smjeru”, poručio je Sitarski.

Na pitanje bi li Dodik imao nekoga iz hrvatskog naroda tko bi mu se mogao eventualno pridružiti Sitarski kaže da to samo Dodik zna.

“Moja procjena je da neće u sadašnjem sastavu hrvatskih predstavnika u Vijeću ministara naći neki pozitivan odaziv na ovu inicijativu”, kazao je Sitarski.

Podsjećamo Dodik je istakao i da “u trezoru Republike Srpske postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da poslije sat i po skupštinskog zasjedanja RS postane nezavisna država”.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:18