StoryEditor

Široki na Tušnju razbio očajnu Slobodu

Piše D  /  21.10.2017., 08:10h

Tuzlaci su odlično otvorili meč i u uvodnim minutama su stvorili dvije opasne situacije pred golom gostiju, ali ih nisu iskoristili.

Zato je Široki iz prve šanse u osmoj minuti došao do gola. Uspavanost obrane domaćih iskoristio je Luka Menalo i pogodio je za prednost od 0:1

Nakon postignutog gola gosti sa Pecare su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, a u 16. minuti su imali veliku šansu da povećaju prednost. Nakon susreta Ignjatovića i Menala dosuđen je penal, a šutirao je Dino Ćorić. Ipak, njegov šut brani Azir Muminović i ostalo je 0:1.

Široki je dominirao i u ostatku prvog poluvremena. Kontrolirali su sredinu terena, a u 42. minuti su došli i do drugog gola. Čabraja se prošetao kroz odbranu domaćeg tima i matirao je Muminovića za prednost od 0:2 na poluvremenu. Za ovaj pogodak je dobio aplauze domaće publike.

Nastavak meča u Tuzli nije ponudio mnogo. Široki je bez većih problema zaustavljao sve pokušaje domaćeg tima koji su krenuli nešto aktivnije u drugo poluvrijeme.

Međutim, kreacija igre je bila veliki problem za tim Slavka Petrovića. Akcije su završavale na 20-ak metara od gola i bez pravih šansi pred golom gostiju iz Širokog.

Do kraja susreta Tuzlaci nisu napravili ništa. Gosti sa Pecare su u 87. minuti preko Barabana došli i do trećeg gola i zaslužene pobjede od 0:3 na Tušnju.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Sloboda - Široki 0:3 (Menalo 8‘, Čabraja 42‘, Baraban 87‘)

SLOBODA: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Lazevski, Jahić, Ćulum, Hairilahović, Ignjatović.

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, D.Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:42