Article_Top_970x250

Široki i Zrinjski odbili poziv Sarajeva na "sastanak premijerligaša"

ne žele sudjelovati

Široki i Zrinjski odbili poziv Sarajeva na "sastanak premijerligaša"

tra 29, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

FK Sarajevo pozvao je prije nekoliko dana članove Premijer lige na sastanak uoči završnice prvenstva.

Sarajevo je nakon utakmice u Mostaru protiv Zrinjskog (1:1) odlučilo reagirati i pozvati ekipe na sastanak o budućnosti Premijer lige. 

"Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se natječu u “elitnom” rangu, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo promatrati ovakve situacije.

FK Sarajevo će početkom narednog tjedna uputiti službeni poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet natjecanja", priopćeno je iz dvostrukog uzastopnog prvaka BiH.

Na sastanku koji bi se trebao održati danas neće biti predstavnika NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski koji su povodom toga izdali službeno priopćenja, a koja prenosimo u cijelosti!

Priopćenje NK Široki Brijeg

Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost kako predstavnici NK Široki Brijeg neće nazočiti današnjem sastanku iniciranom od strane FK Sarajevo, a za koji smo dobili poziv dana 26. travnja 2021. godine.

S obzirom na okolnosti u kojima je iniciran sastanak (nezadovoljstvo suđenjem na pojedinim utakmicama), mišljenja smo kako bi razgovor o predloženim temama koje smo naknadno dobili mogao biti čak kontraproduktivan.

Također, mišljenja smo kako bi predložene teme sastanka trebalo kvalitetno pripremiti i raspraviti na koncu sezone u atmosferi bitno drugačijoj od one u kojoj trenutačno svi zajedno egzistiramo.

Napominjemo kako ostajemo otvoreni za daljnje korake i podržavamo inicijativu za osnivanjem Udruge premijerligaša i svih koraka koji će doprinijeti podizanju kvalitete domaćeg nogometa.

Priopćenje HŠK Zrinjski

"HŠK Zrinjski želi obavijestiti javnost da je odbio poziv FK Sarajevo  na zajednički sastanak klubova m:tel Premijer lige BiH.

Iako je naš klub uvijek spreman na konstruktivan razgovor, pogotovo o temama koje su navedene u dostavljenom dnevnom redu - "Premijer liga u budućnosti" i "Osnivanje Udruge premijerligaša", HŠK Zrinjski najiskrenije vjeruje da o tako ozbiljnim temama treba razgovarati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa, a svi smo svjedoci da to danas, nažalost, nije slučaj.

Naime, tako ozbiljne teme su iznimno važne i kao takve zaslužuju ozbiljnu pripremu, a nikako ne ad hoc prijedloge i to u trenutku kada najmanje razgovara o konstruktivnim idejama za dobrobit Premijer lige.

Stoga smo predložili da se navedeni sastanak prolongira za početak lipnja, odnosno nakon završetka aktualne sezone" -priopćeno je iz redova šesterostrukog prvaka BiH. 

Sarajevo je u međuvremenu dobilo odbijenicu i od gradskog rivala Željezničara.

Zanimljiva je jedna stvar a to je, kako u vrijeme dok su Sarajlije imale 13 bodova viška u odnosu na konkurenciju, a dok su se slične stvari događale i tada, nisu sazivali sastanke ni dizali prašinu.

Kako god, nastavak prvenstva koje utakmicom 28. kola na stadionu Rođeni između Veleža i Borca, donijet će mnogo uzbuđenja. HŠK Zrinjski svoj meč igra na Pecari protiv Širokog Brijega u subotu u 19h.

Dnevnik.ba