StoryEditor

Široki Brijeg: Požar između Dobrkovića i Donje Britvice

Piše D  /  29.07.2021., 17:52h

Gotovo da nema dana da na području Hercegovine nema  požara. Uglavnom su izazvani ljudskom rukom. Što nesvjesno, što svjesno.

Ekipa Dnevnika.ba zabilježila je najnoviji na širem gradskom području grada Širokog Brijega, između Dobrkovića i Donje Britvice.

Piroman, ili više njih, odlučili su si dati truda jer je evidentno da je lokacija požara - u sredini brda!

Lokalni mještanin kojeg smo sreli na putu nije bio voljan za fotografiranje, no rekao je da će zbog sličnih stvari netko stradati. "Ovo se ponavlja, Bogu Hvala vi ste danas tu, pa možete i poslikati. I neki dan je gorilo. A tu ima borovine, a ako se borić uhvati u plamen, Bog nas neće spasit.". - ističe ljuti mještanin i nastavlja: "Pitam se zašto ovi bilmezi iz općine i mjesne zajednice nešto ne poduzmu? Eno neki dan je pisalo o vatrogasnom vozilu iz 70 i neke godine.".

Sezona požara u Hercegovini počinje s početkom proljeća i radova, ljudske žrtve ove godine do sada nisu evidentirane, no u svakom slučaju i uništavanje same prirode kao takve je zlokoban čin.

Ako palite svoje stare njive i obradive površine budite vrlo oprezni, a potencijalne piromane koji namjerno pale, obvezno prijavite u prvu policijsku postaju!

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:06