StoryEditor

Široki Brijeg: Obnovljene škole u Provu i Donjem Crnču

Piše D  /  04.09.2019., 06:09h

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja, odrađeni su radovi rekonstrukcije kako bi se poboljšali uvjeti za održavanje nastave.

Područna škola u Provu koja je sastavnica Druge osnovne škole Široki Brijeg ovom rekonstrukcijom dobila je novi krov, a izgrađena je i još jedna učionica i nova kotlovnica.

Na školi u Provu dijelom su postavljeni novi otvori, parketi, sanitarna oprema, elektroinstalacije. Postavljena je električna rasvjeta, a uređen je i parter. Također, urađen je i sistem centralnog grijanja.

Dok smo obilazili školu, radovi su se privodili kraju. Kako su nam rekli mještani, u petak je planirana akcija čišćenja školskog dvorišta i prostorija u suradnji roditelja i nastavnog osoblja. Iako će ostati nedovršene sitnice, nastava će se odvijati bez problema i po planu i programu, objavljeno je na stranici sirokibrijeg.ba

Vrijednost radova prelazi 100 000,00 KM, a projekt je sa 150 000 kuna financirala Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju osigurao je Grad Široki Brijeg.

Obnova i u Donjem Crnču

U sklopu projekta poboljšanja energetske učinkovitosti izvedeni su radovi na zamjeni vanjske stolarije i utopljavanju tavanice. Na školi su urađeni i fasaderski radovi te je zamijenjen i dotrajali krov. Škola u Donjem Crnču dobila je i centralno grijanje.

Ukupna vrijednost radova prelazi 100.000,00 KM, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja financiralo je projekt sa 70 000,00 KM. Točnije kroz dva poziva,  Grad Široki Brijeg je aplicirao i u 2018. osigurao 50.000,00 KM, dok je u 2019. godini osigurao 20 000,00 KM. Ostatak potrebnih sredstava osigurano je kroz Proračun Grada.

Početak školske godine u ŽZH planiran je u ponedjeljak, 9. rujna, kao i nastava u navedenim školama. Tijekom ovih dana okončat će se sitni i završni radovi kako bi djeca mogla sjesti u svoje školske klupe.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 15:24