StoryEditor

Široki Brijeg domaćin Prvog međunarodnog festivala solo gitarista

Piše fena  /  29.11.2021., 20:59h
Prvi međunarodni festival solo gitarista u Širokom Brijegu održat će se 10. prosinca, a na festival su stigle prijave iz cijeloga svijeta sa širokom spektrom izvođača i glazbenih stilova.

Festival je kreiran za sve gitariste koji izvode originalno skladanu glazbu, tj. instrumentale, za sve glazbene stilove i pravce, od klasike do 'shreddinga', izjavio je officer festivala Valentino Zeljko.

Po njegovim riječima, temeljne vodilje festivala su promocija glazbe, skladanja, promocija gitare kao instrumenta te međunarodne glazbene suradnje.

Žiri će imati zahtjevan posao vezano za proglašenje pobjednika pošto zaprima snimke vrlo širokog spektra glazbenika, a u žiriju su Marino Pelajić iz Hrvatske (Azra, Film, Lecinema, Haustor, Bora Bora), Oto Rimel iz Slovenije (LačniFranc, Laibach) i Amerikanac Denis Soldo (glazbeni urednik, DJ).

Zbog čestih promjena mjera okupljanja publike, festival ove godine ide online-hibridno, a želja organizatora, udruge "Standard", je da dogodine koliko mogućnosti dopuste, sve ide uživo s publikom i potrebnom audio produkcijom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:36