StoryEditor
darja trepova

Širi se navodna snimka ispitivanja ubojice ruskog blogera: "Tko ti je dao bistu?"

Piše desk  /  03.04.2023., 14:16h

Ruske snage sigurnosti uhitile su Darju Trepovu, stanovnicu Sankt-Peterburga rođenu 1997., zbog sumnje na to da je ubila propagandista Vladlena Tatarskog.

Prema anonimnim izvorima na koje se pozivaju mediji, istražitelji vjeruju da je Trepova u kafić donijela kutiju s bistom u kojoj se nalazila eksplozivna naprava.

Donijela bistu u kafić, izašla prije eksplozije

Trepova je na tribinu s Tatarskim donijela bistu izrađenu od gipsa i obojenu zlatnom bojom. Prema prvim informacijama, bista je bila napunjena s 200 grama eksploziva i eksplodirala je na stolu pored Vladlena.

U kafiću se navodno predstavila kao Nastja. Postavljala je pitanja, smješkala se i rekla Tatarskom da mu je ranije poslala razglednicu, a sada mu je, budući da je umjetnica, odlučila darovati skulpturu.

Iako je na početku nisu htjeli pustiti u kafić s paketom, ipak je nagovorila organizatore da joj dopuste da donese "poklon". Nakon što je Vladlen postavio bistu na stol pokraj sebe, došlo je do eksplozije u kojoj je on poginuo, a 30-ak ljudi je ozlijeđeno.

Neposredno prije eksplozije Trepova je napustila kafić i u međuvremenu je bila u bijegu.

Objavljena snimka ispitivanja

Sada se društvenim mrežama počela širiti snimka koja navodno prikazuje Trepovu na ispitivanju. "Razumiješ li zašto su te priveli?" pitaju je na snimci. Ona odgovara da razumije. "Rekla bih... zato što sam se našla na mjestu ubojstva Vladlena Tatarskog", kaže.

"Donijela sam tamo figuricu koja je eksplodirala", nastavlja Trepova. "Tko ti ju je dao?" pitaju je, na što ona odgovara s: "Mogu li to kasnije objasniti?"

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 00:49