StoryEditor

SIPA uhitila osobu osumnjičenu za planiranje ubojstva u Sarajevu

Piše D  /  24.07.2020., 01:07h

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Županije Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja sumnje da su počinjena kaznena djela "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija". 

Tijekom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. 

U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnove sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubojstva. Dnevni avaz piše da je uhićen Mevludin Bundo.

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu ŽS, priopćeno je iz SIPA-e. 

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 23:48