StoryEditor

SIPA uhitila dvije osobe zbog prometa opojnim drogama

Piše D  /  17.07.2018., 10:07h

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dana 16.7.2018. godine, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva “Varda” usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prenosi Večernji.ba

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Višegradu, SIPA je na području Foče i Višegrada, izvršila pretrese objekata na dvije lokacije u vlasništvu osoba za koja postoje osnove sumnje da su izvršili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Kaznenog zakona Republike Srpske, priopćeno je iz SIPA-e. 

Dvije osobe uhićene su, a prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta oprema i materijal za uzgoj i proizvodnju opojne droge „Cannabis“ (lampe, posude, ventilacija, grijači i sl.), 6 stabljika konoplje i 2 mobilna telefona. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku. 

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad uhićenim osobama koja su u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku Republike Srpske, predana postupajućem tužitelju na daljnje postupanje.

Navedene aktivnosti su realizirane u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske. 

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 19:32