StoryEditor

SIPA uhitila direktora "Agrokomerca"

Piše D  /  13.11.2017., 04:11h

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su po nalogu sarajevskog Kantonalnog tužiteljstva direktora “Agrokomerca” iz Velike Kladuše Ermina Mujića koji se sumnjiči za zloporabu položaja ili ovlasti u vezi sa primanjem dara i drugih oblik koristi, saznaje Balkanska istraživačka mreža u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH).

Iz SIPA-e su priopćili da je osumnjičena osoba u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protupravnu imovinsku, a na štetu gospodarskog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

Aktivnosti se, dodaju iz SIPA-e, realiziraju po naredbama sarajevskog Općinskog suda i Kantonalnog tužiteljstva, te se izvode pretresi na više lokacija u Unsko-sanskom kantonu sa ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

U SIPA-i su još rekli da će osumnjičeni nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama uz izvještaj o počinjenom djelu biti predan Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, javio je BIRN BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:15