StoryEditor

SIPA na području USŽ uhitila četiri osobe zbog krijumčarenja migranata

Piše D  /  27.05.2020., 12:05h

Istovremeno, akcija kodnog naziva "Trst“ realizirana je na području Republike Hrvatske u suradnji s Europolom i Policijskim nacionalnim uredom MUP-a Republike Hrvatske i tom prilikom su na spomenutom području slobode lišene još četiri osobe.

Naime, postoje osnovne sumnje da su osobe lišene slobode krijumčarile ilegalne migrante iz Bosne i Hercegovine preko Republike Hrvatske u druge zemlje Europske unije. U okviru ovog predmeta, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata.

Tijekom akcije pretreseno je pet lokacija u Velikoj Kladuši, Bihaću i Cazinu, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, jedan laptop i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanske županije.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz  Državne agencije za istrage i zaštitu.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:43