StoryEditor

SIPA istražuje prijetnje upućene sucima zbog presude Sakibu Mahmuljinu

Piše D  /  31.01.2021., 01:01h

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provjeravaju prijetnje koje su članovi sudskog vijeća, koji su zbog ratnih zločina nepravomoćno osudili Sakiba Mahmuljina na deset godina zatvora, prijavili Tužiteljstvu BiH, rečeno je Avazu iz ove policijske agencije.

Prijetnje su prijavljene krajem tjedna, a pripadnici SIPA-e bili su u petak u Sudu BiH kako bi provjerili navode sudaca.

Suci su obavijestili SIPA-u i Tužiteljstvo BiH da se osjećaju ugroženima jer je na jednom portalu objavljen tekst koji poziva na linč sudaca Suda BiH koji su sudili u ovom predmetu.

Postupajući suci, među kojima su i Mira Smajlović, prijavili su ustvari tekst koji je napisao i objavio na jednom portalu Muhamed Mahmutović, novinar iz Cazina koji živi i radi u Švedskoj. On je ovaj tekst podijelio i na svom Facebook profilu.

Mahmutović je nakon presude objavio tekstu pod naslovom - “Bošnjački stup srama” i naglasio da je “Sakiba Mahmuljina osudilo vijeće od tri člana”, da je “predsjednik Vijeća Srbin Zoran Božić, a druge dvije članice su Bošnjakinje”.

U spornom tekstu postavio je  fotografije sutkinja Suda BiH Mire Smajlović i Medihe Pašić.

- Te dvije gospođe su mirne savjesti digle ruku za presudu po kojoj je Armija RBiH izjednačena s agresorskim vojskama u kojoj se prema optužnici “vodio građanski rat”! Optužnicu da je sastavljala zloglasna SANU, ne bi je tako sastavila, a tužitelj je također “Bošnjak”, Sedin Idrizović, koji je za svoje gnjusno (zlo)djelo unaprijeđen na višu razinu! Nakon ovog montiranog procesa imenovan je u VSTV FBiH! Da su ove dvije sutkinje to uradile Albancima, tko zna što bi im se desilo, a ne bi se dobro pisalo ni Idrizoviću, koji nije imao hrabrosti podići optužnicu za evidentan genocid nad Bošnjacima, dokazan već od strane međunarodnih sudova - napisao je Mahmutović.

Šta mislite o narodu koji samo čeka da hašlame dospiju?

Objavljuje Muhamed MahmutovicPonedjeljak, 25. siječnja 2021.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:27