StoryEditor
akcija "Konak"

SIPA i u Ministarstvu sigurnosti BiH zbog zapošljavanja u Graničnoj policiji BiH

Piše Desk  /  24.09.2021., 13:08h
Pripadnici SIPA-e od jutros provode akciju “Konak” u okviru koje vrše pretrese prostorija Granične policije u KS i SBŽ zbog zloupotreba u natječajnim procedurama za zapošljavanje. SIPA je bila i u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Kako je za N1 rekao bošnjački ministar Selmo Cikotić, pripadnici SIPA-e obavili razgovor i s dva službenika ovog Ministarstva. Oni su inače članovi Komisije za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH. Više informacija nije htio otkrivati, niti spekulirati.

Podsjetimo, do sada su uhićene tri osobe- dva policijska službenika GP BiH i jedan građanin koji  se sumnjiči da je bio posrednik.

Uhićene osobe se terete za kaznena djela Zloupotreba položaja u vezi s primanjem dara.

“Osumnjičeni se terete da su tijekom 2020. i 2021. godine zahtijevali i primili određeni novčani iznos, kako bi osigurali prijem u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine. U tijeku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti se realiziraju po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske uprave Posušje”, priopćeno je iz SIPA-e.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 23:24