Article_Top_970x250

SIP uvažio tri žalbe i naredio ponovno brojanje glasačkih listića

izbori 2018.

SIP uvažio tri žalbe i naredio ponovno brojanje glasačkih listića

lis 29, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je uvažilo i žalbe tri politička subjekta na odluku o odbijanju zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je donijelo tri odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine.

Odluke su uslijedile nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje i nakon primjene člana 10.1 stav (3) i člana 11.1 stav (2) Izbornog zakona BiH koji se odnose na zastupljenost konstitutivnih naroda u Zastupničkom domu PFBiH i Narodnoj skupštini RS. Odluke će do kraja dana javnosti biti dostupne na web stranici CIK BiH, www.izbori.ba.

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je uvažilo i žalbe tri politička subjekta na odluku o odbijanju zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića kako slijedi:

- Biračka mjesta 106A007 i 106A030 za skupštinu Hercegbosanske županije po kandidatima političkog subjekta SDP BiH;

- Biračka mjesta 002A028A, 002A029 i 002A033A za skupštinu Unsko-sanskog kantona po kandidatima političkih subjekata A-SDA-Pomak-Zajedno i SDA;

- Biračko mjesto 167A007 iz izborne jedinice 7 za Zastupnički dom PFBiH po kandidatima političkog subjekta Stranka za BiH.

Kako je priopćeno iz SIP-a ponovnim brojanjima mogu prisustvovati akreditirani promatrači za Glavni centar za brojanje i kandidati koji se pojavljuju na glasačkim listićima koji se ponovno broje.

Termin i dinamiku navedenih ponovnih brojanja utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje.

Dnevnik.ba

Tagovi: