StoryEditor
Iz Ministarstva financija

SIP-u doznačeno više od sedam miljuna KM za izbore: Tražit će dodatna sredstva zbog Schmidtovog zakona

Piše Desk  /  03.04.2024., 12:10h

"Tom odlukom je SIP-u BiH doznačen iznos od više od sedam milijuna KM, koliko smo mi i tražili za provođenje izbora. Ali, osim toga, s obzirom na to da je izmjenama i dopunama Izbornog zakona u nadležnost SIP-a BiH stavljeno dosta novih aktivnosti, pa i testiranje i provedba određenih pilot - projekata u vezi s izbornim tehnologijama, mi ćemo morati tražiti dodatna sredstva", rekla je Irena Hadžiabdić, predsjednica SIP-a.

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić danas je u Sarajevu izjavila novinarima da je problem vezan za financiranje izbora riješen jučer popodne, zahvaljujući odluci Ministarstva financija i trezora BiH i njihovoj odluci o privremenom financiranju.

- Tom odlukom je SIP-u BiH doznačen iznos od više od sedam milijuna KM, koliko smo mi i tražili za provođenje izbora. Ali, osim toga, s obzirom na to da je izmjenama i dopunama Izbornog zakona u nadležnost SIP-a BiH stavljeno dosta novih aktivnosti, pa i testiranje i provedba određenih pilot - projekata u vezi s izbornim tehnologijama, mi ćemo morati tražiti dodatna sredstva - navela je Hadžiabdić.

Kazala je kako izborne pripreme za predstojeće lokalne izbore u BiH teku dobro, te da je plan SIP-a BiH da najkasnije do 9. svibnja raspišu izbore.

- To je posljednji dan jer se izbori moraju raspisati 150 dana prije dana izbora. Sve ćemo učiniti da 6. listopada birači u BiH izađu na lokalne izbore i da sve bude spremno - kazala je Hadžiabdić.

Napomenula je da danas stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je nametnuo visoki predstavnik.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 02:44