Article_Top_970x250

SIP naredio brojanje glasačkih listića sa više biračkih mjesta

utvrđene nepravilnosti

SIP naredio brojanje glasačkih listića sa više biračkih mjesta

stu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na osnovu izvješća Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata, Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je na sjednici održanoj danas donijela Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa više redovitih biračkih mjesta.

Naređeno je brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Gradačac na biračkim mjestima 025A002 i 025A005B po političkim subjektima i kandidatima za Gradsko vijeće Gradačac, u osnovnoj izbornoj jedinici Sanski Most na biračkom mjestu 032A022B po političkim subjektima i  kandidatima za Općinsko vijeće Sanski Most, u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Travnik na biračkom mjestu 111A003 po političkim subjektima i  kandidatima za Općinsko vijeće Novi Travnik, i u osnovnoj izbornoj jedinici Ilijaš na biračkom mjestu 118A015 po političkim subjektima i  kandidatima za Općinsko vijeće Ilijaš, prenosi Fena.

Također, naredba se odnosi na osnovnu izbornu jedinicu Istočni Drvar na biračkom mjestu  058B001 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu općine Istočni Drvar, u osnovnoj izbornoj jedinici Vukosavlje na biračkom mjestu 018B000 - osobno, i u osnovnoj izbornoj jedinici Gornji Vakuf - Uskoplje na biračkom mjestu 110A000 - osobno.

Navedene aktivnosti će u Glavnom centru za brojanje biti provedene u subotu, 28. studenog 2020. u 15.00 sati (Zetra, Sarajevo). Akreditirani promatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora mogu biti prisutni u tijeku brojanja kao i akreditirani promatrači za Glavni centar za brojanje, o čemu će biti obaviješteni.

U nedjelju, 29. studenog 2020., bit će održani ponovljeni izbori na redovitom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad za nivo vlasti načelnik Općine Novi Grad i Skupštinu općine Novi Grad, najavljeno je iz SIP-a.     

Dnevnik.ba