StoryEditor
po novom zakonu

SIP donio odluku o rasporedu izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH

Piše fena  /  04.11.2022., 19:19h

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH večeras je donijela odluku o rasporedu izaslanika iz županija u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Po novom zakonu, Hercegovačko-neretvanska županija će davati devet izaslanika - pet iz reda hrvatskog naroda, dva iz srpskog te po jednog iz reda Bošnjaka i Ostalih.

Iz Hercegbosanske županije dolazit će tri izaslanika iz reda hrvatskog naroda, četiri iz reda srpskog, dok Bošnjaci i ostali daju po jednog.

Zapadnohercegovačka županija iz reda hrvatskog naroda daje četiri izaslanika, a Bošnjaci, Srbi i Ostali daju po jednog izaslanika.

Iz Srednjobosanske županije dolaze četiri izaslanika iz reda hrvatskog naroda, dva iz bošnjačkog, te po jedan iz srpskog i iz reda Ostalih.

Unsko-sanske županije će dati tri izaslanika iz reda bošnjačkog naroda, tri iz reda srpskog, te po jednog iz reda Hrvata i Ostalih.

Iz Zeničko-dobojske županije u Dom naroda dolaze četiri izaslanika iz bošnjačkog naroda, dva iz hrvatskog, dva iz srpskog i jedan iz reda Ostalih.

Iz Bosansko-podrinjske županije po jednog izaslanika daju Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali, a identičan je slučaj i s Posavskom županijom.

Županija Sarajevo delegira četiri izaslanika iz reda bošnjačkog naroda, pet iz srpskog, jednog iz hrvatskog i dva iz reda Ostalih.

Iz Tuzlanske županije dolazi pet izaslanika Bošnjaka, tri Srbina, jedan Hrvat i jedan iz reda Ostalih.

18. travanj 2024 05:15