StoryEditor
srbija

Siniša Mali: "Vučić pisao Scholzu i Macronu zbog Kosova, nikada ga nisam vidio zabrinutijeg zbog BiH i rezolucije"

Piše desk  /  12.04.2024., 12:09h

Ministar financija Srbije Siniša Mali izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros liderima u Europi kancelaru Njemačke Olafu Scholzu, predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu i drugima poslao pisma u vezi s prijemom Kosova u Vijeće Europe, što pokazuje da se Srbija neće predati.

- Ekonomski smo jaki i tu sam veliki optimist, ali pritisci kojima je Srbija trenutno izložena narušavaju taj optimizam. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je zabrinut više nego ikada i razlozi za to su objektivni, a nalaze se u tim pritiscima - rekao je Mali za TV Happy.

Istakao je da dva desetljeća koliko se poznaju nikada nije vidio zabrinutijeg Vučića i naveo da su pritisci uzrokovani problemima u regiji, odnosno BiH, zatim situacijom na Kosovu, pitanjem sankcija Ruskoj Federaciji i rekao "da se prijeti i donošenjem rezolucije Ujedinjenih naroda o genocidu u Srebrenici."

- To su ozbiljni pritisci i upravo zbog toga kažem, nikada ga zabrinutijeg nisam vidio. Naravno, dat ćemo sve od sebe da se nađe rješenje - rekao je Mali i istaknuo da tko god poznaje Vučića mora znati jednu stvar, a to je da predaja nikada nije opcija.

Mali je rekao da su razlozi za zabrinutost objektivni i istakao da slijede izbori za Europski parlament, u Velikoj Britaniji, SAD i da je sada pritisak da se sve završi ako je moguće do tih izbora.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:13