21.05.2022., Zagreb -Ekskluzivne fotografije tucnjave izmedju Torcide i policije. U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorista Desinec navijaci Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajuci napad policija je uzvratila vatrenim oruzjem kojim su ranjena dvojica napadaca, a u napadu je ozlijedjeno desetak policajaca. Photo: Pixsell/PIXSELLPIXSELL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
priopćenje

Sindikat policije Hrvatske: Ovakvo ponašanje nema opravdanja niti ima veze sa sportom

Piše Hina  /  22.05.2022., 14:16h

Sindikat policije Hrvatske osudio je u nedjelju organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica i napad na policijske službenike, ističući da za takvo ponašanje nema opravdanja niti ono ima veze sa sportom.

- Sindikat policije Hrvatske osuđuje organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica, dovodeći u opasnost sve putnike i vozače na tom dijelu autoceste, ističe se u priopćenju Sindikata.

Navijači su se, dodaje se, oglušili na upozorenja i naredbe policijskih službenika koji su ih pratili te su u velikom broju napali policijske službenike iz više policijskih uprava.

- Ovakvo ponašanje nema opravdanja niti ima veze sa sportom. Uporno upozoravamo na skupine koje organiziraju nerede i napade na policajce pod krinkom navijanja. Vrijeme je da se otkrije tko stoji iza takvih aktivnosti i da navijačke organizacije počnu raditi isključivo u okviru zakona i svog propisanog djelovanja, ističe Sindikat.

Zahvalivši policijskim službenicima na brzoj reakciji koja je spriječila daljnju ugrozu vozača i putnika na autocesti, Sindikat policije Hrvatske zaželio je brz oporavak kolegama koji su napadnuti i ozlijeđeni zbog toga što su radili svoj posao čuvali sigurnost građana.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:32