10.12.2014., Rijeka - Predsjednicki kandidat Ivan Velibor Sincic na rijeckom Korzu daje izjave za medije. Photo: Nel Pavletic/PIXSELLNEL PAVLETIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
saborski zastupnik

Sinčić: Sabor je današnjom odlukom Hrvatsku označio vojnom metom na karti svijeta

Piše desk  /  10.03.2022., 21:07h
Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida i europarlamentarac, protivi se slanju hrvatskih vojnika u Mađarsku u sklopu NATO akcije

"Mir nema alternative", naslov je Sinčićeve objave u kojoj proziva sabor te kaže da su birači na izborima izabrali stranke rata.

"Hrvatski sabor današnjom odlukom da šalje naše mladiće u NATO akcije u Mađarsku dodatno je Hrvatsku označio kao legitimnu vojnu metu na svjetskoj geopolitičkoj karti. Ja mislim da je to izrazito pogrešna odluka i da bismo trebali graditi partnerstvo sa srodnim narodima i nacijama koje su malobrojne kao i mi, a velike ostaviti neka sami ravnaju svoje račune, prenosi Index.hr.

Slovenija je odbila slati oružje. Žao mi je što je velika većina birača u Hrvatskoj glasovala za stranke rata. Moj smo uvijek bili i uvijek ćemo biti stranka mira", piše Ivan Sinčić na svom Facebooku.

"Kada veliki lupaju sankcije velikima, imaju nekoliko rezervnih planova za protusankcije. Koliko Hrvatska vlada i Hrvatski sabor za nas male imaju rezervnih planova?" dodaje na kraju.

Dnevnik.ba

29. rujan 2023 10:26