15.02.2013., Novi Pazar, Srbija - Muamer Zukorlic, muftija Islamske zajednice u Srbiji. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELLDALIBOR URUKALOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
smrt srbijanskog dužnosnika

Sin Muamera Zukorlića tvrdi: Nije umro prirodnom smrću, otrovan je

Piše desk  /  10.04.2022., 16:06h
Usame Zaukorlić, sin Muamera Zukorlića obratio se javnosti i iznio šokantne podatke o smrti svoga oca. Kazao je kako su dvije nezavisne laboratorije u svijetu potvrdile da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima odnosno hranom.

“Pet mjeseci i četiri dana od smrti Muamera Zukorlića. Ja ni moji najbliži nijednog trenutka se nismo pomirili s činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije nisu službeno utvrdile uzrok smrti. Malo je ljudi je bilo prisebno tog dana kada je bila sahrana, ali oni koji jesu, uzeli su uzorak od rahmetlije. Trebalo je duži period obitelji da nađeni adekvatne laboratorije u inozemstvu gdje smo odradili neophodna ispitivanja. Dvije nezavisne laboratorije su poslale rezultate: Prva je utvrdila da postoji visoka vjerojatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga je zaključila da je osoba bila otrovana hranom. Istraživanje je osnova za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Pokrenut ćemo istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije za utvrđivanje smrti našeg baba koji je u trenutku smrti obnašao dužnost potpredsjednika Skupštine Srbije”, rekao je Usame medijima, prenosi N1.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. prosinca prošle godine. Zukorlić je bio bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Podsjetimo, Muamer Zukorlić, predsjednik stranke Pravde i pomirenja i zastupnik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 11:52