StoryEditor
američki veleposlanika

Sin Milorada Dodika najavio tužbu protiv veleposlanika Erica Nelsona!?

Piše desk  /  15.01.2022., 20:26h
Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika najavio je tužbu protiv veleposlanika SAD u BiH Erica Nelsona.

Naime, on je na svom Twitteru podjelio tweet u kojem je napisao da je jasno da Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država mora opravdati postupke njegove administracije. 

- Međutim, to mu jako loše ide. Angažirat ću tim odvjetnika i pronaći način da ga tužim za lažne navode, pa će morati ponuditi bilo kakav dokaz o, kako sramno tvrdi, usmjeravanju javnog novca Dodikovoj djeci preko ATV - napisao je on.

Podsjetimo, u oproštajnom intervju za jedan medij Nelson je, između ostalog, odgovorio i na pitanje o sankcijama Alternativnoj televiziji (ATV) koja je povezana s Miloradom Dodikom.

- Vi znate koliko smo ozbiljni u vezi sa važnosti slobode novinarstva. To je temelj svake demokratije. Tako da, ako ATV ima pitanja za nas, mi ćemo na njih odgovoriti. Nama kao američkim državljanima nije dozvoljeno da poslujemo s ATV-om. Međutim, važno je razumjeti da ATV nije sankcionisana kao medijska kompanija. Sankcionirana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontrolira Dodik i njegova obitelj za koruptivne svrhe. Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u. Sankcije nisu osuda novinara, nego osuda koruptivnog poslovanja - rekao je između ostalog Nelson.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:47