StoryEditor

Sin Ante Gotovine se javio iz Singapura: Dva puta dnevno nam mjere temperaturu

Piše D  /  31.03.2020., 12:03h

Gotovinin sin je student četvrte godine Zagrebačke škole ekonomije i managementa i od početka siječnja je u Singapuru, a zbog otkazanih letova u Hrvatsku se neće vratiti do kraja srpnja. 

"Singapurska vlada je poduzela ozbiljne mjere sprječavanje širenja zaraze i zaštite svog stanovništva i poduzete mjere pokazale su se učinkovitima, u Singapuru COVID-19 nema slobodnu transmisiju, svi slučajevi su uvezeni, svaki slučaj se istražuje. Osigurali su povratak kući i karantenu svojim građanima koji su bilo poslovno ili zbog studija boravili u Kini. Javni prostor se redovito dezinficira, mjerenje temperature na ulasku na javna mjesta uobičajena je procedura. Mi studenti dva puta dnevno, ujutro i uvečer, mjerimo temperaturu i očitanu vrijednost šaljemo mailom na upravu", piše mlađi Gotovina na blogu.

"Fakulteti i škole nastavljaju s radom, nema otkazivanja nastave, paralelno se za studente kao mogućnost uspostavlja i online nastava. Kao NTU student u Singapuru osjećam se relativno sigurno i ne vidim potrebu prekidanja semestra kao neki od mojih kolega. Procedura mjerenja temperature postala mi je navika", dodao je.

Mjere u Singapuru usporedio je s onima koje su izdale i hrvatske vlasti.

"Pristup Vlade Singapura u borbi protiv Covid-19 sličan je pristupu naše Vlade -otvoreno i jasno informiranje, mjere u skladu sa potrebama. Vlada Singapura prošli tjedan je u suradnji sa IT stručnjacima razvila aplikaciju Trace Together za lakšu kontrolu kršenja samoizolacije i što je važno: mogućnost naknadnog utvrđivanja svih bliskih kontakata unutar 2 m, nakon što se nekome potvrdi Covid-19", zaključio je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:08