StoryEditor

Šimunić o startu na Sulejmanija: "Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz"

Piše D  /  29.07.2019., 12:07h

"Nisam to gledao kao pritisak nego mi je bila čast što mogu birati Australiju ili Hrvatsku. Moj san je uvijek bio igrati za Hrvatsku. Odrastao sam u Australiji, vjerojatno najboljoj zemlji na svijetu. Hvala Bogu, odrastao sam u demokratskom društvu. Naši roditelji i djedovi, koji su došli prije nas, imali su mogućnost odgajati djecu u demokratskom okruženju. A kada odrasteš i shvatiš kako svijet funkcionira, to cijeniš još više", rekao je pa nastavio:

"Kad imaš priliku birati između dvije zemlje, to ti mora biti čast. Mislim da moraš slijediti svoje srce kod donošenja odluke. Neke stvari se ne mogu kupiti novcem, a to je igranje za državu mojih roditelja i djedova."

Rekao je kako mu je najbolji trenutak svaki onaj u kojem bi obukao hrvatski dres, a onda su mu voditelji pustili audiosnimku njegovog starta na Miralemu Sulejmaniju za vrijeme utakmice Srbije i Hrvatske u Beogradu, prenosi Index.

"Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz", rekao je Joe pa odgovorio na to kako mu je bilo igrati u Beogradu.

"Igrao sam puno utakmica, ali mi je bilo jako teško igrati u takvoj atmosferi. Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu. No, na kraju mi se svidjelo."

Brutalan start na srpskog ofenzivca dogodio se 6. rujna 2013. na Marakani pri rezultatu 1:1.

Štimčeva Hrvatska, koja je bila u napadu, bila je ugrožena opasnim kontranapadom i kako bi spriječio vjerojatno stopostotnu šansu i siguran gol domaćina, Šimunić je uklizavanjem pokosio Sulejmanija i zaradio isključenje.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:10