StoryEditor

Šimić Đinđić: Sprema se atentat na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić

Piše D  /  27.10.2020., 12:10h

Novinar Josip Šimić Đinđić u autorskom tekstu na portalu Dnevno.ba naveo je da je Tužiteljstvo BiH, na čelu s glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, formiralo predmete i pokrenulo ili obnovilo istrage i podiglo optužnice protiv najmanje deset dužnosnika iz sigurnosnog sektora u BiH i institucija za provođenje zakona.

Zbog toga se, kako tvrdi, sprema atentat na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

– Prema pouzdanim informacijama, zasnovane na najmanje pet izvora, kriminalne grupacije s područja BiH i šire pripremaju ubojstvo glavne tužiteljice Gordane Tadić. Ovu mi je informaciju potvrdio pripadnik OSA-e BiH s kojim održavam redovite kontakte. Službe kriju ovu informaciju od Tadić – tvrdi, između ostalog, Šimić Đinđić.

Kao razlog je naveo i procesuiranje čelnih ljudi u sigurnosnim agencijama koji su godinama svojim položajem štitili, te iste kriminalce, odavanjem informacija iz istrage. Sada, tvrdi Šimić Đinđić, traže uslugu, u konkretnom slučaju OSA BiH nije podnijela depešu policijskim agencijama, kao što je to učinila u slučaju tada ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 12:29