StoryEditor

Simfonijski orkestar Mostar održao ‘Novogodišnji koncert‘ po uzoru na bečki

Piše D  /  05.01.2018., 09:01h

Simfonijski orkestar Mostar održao je u petak navečer u Mostaru "Novogodišnji koncert" po uzoru na onaj u Beču koji se još od 1939. izvodi 1. siječnja svake godine.

Na programu su se našla djela oca i sina Straussa te nezaobilaznog Mozarta, dvije uvertire, valceri i polke, a orkestrom je dirigirao bečki dirigent dalmatinskih korijena Giuseppe (Josip) Terza, prenosi Fena.

Direktorica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko istakla je kako orkestar na ovaj način, zajedno s prijateljima, želi građanima Mostara i Hercegovine prirediti nezaboravnu večer.

- Želja nam je vratiti ugled i čast koju je Simfonijski orkestar imao prije dvadeset i više godina, ali glavna misao vodilja bila je potpomoći kandidaturu Grada Mostara za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, a kako drugačije pripomoći toj lijepoj ideji nego glazbom - kazala je u svom obraćanju direktorica Zovko.

Na koncertu, kojeg je pratio veliki broj Mostaraca, nastupilo je četrdesetak glazbenika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:46